İnsparkus: Kariyer Planlama Koçluğu demek.


İnsparkus ile Bumerang vasıtasıyla tanışma fırsatım oldu. Normalde ücretli olan bu hizmeti Bumerang’ın sürprizi ile ücretsiz olarak tecrübe etme fırsatı buldum. Kendi tecrübelerime dayanarak şimdi size sistemi anlatmaya çalışacağım.

Online olarak kariyer koçluğu hizmeti alabileceğiniz bir sistemi var İnsparkus’un. Kariyer planlaması sürecinde size destek sağlıyorlar. Öncelikle videolar ve ses kayıtları ile sürece hazırlanıyorsunuz. Sonra çeşitli sorular ile yönlendiriliyorsunuz. Ben bu kısmı oldukça faydalı bulduğumu belirtmeliyim. Çünkü videolar, ses kayıtları, sorular veya yapmamız istenen bazı çalışmalar ile kendi kendimize düşüncelerimizi isteklerimizi değerlendirip farkına varıyoruz. Yani henüz Danışman Koç’unuz ile iletişime geçmeden bazı şeyleri kafanızda netleştirmeye başlıyorsunuz. Yani bir farkındalık oluşuyor.

Sorular dışında örneğin bir çalışma vardı. Sevdiğiniz ilginizi çeken söz veya resimleri, bir şekilde sizi çeken resim ve yazıları fazla düşünmeden dergi, gazetelerden keserek bir kolaj oluşturuyorsunuz. Sonra bunları istediğiniz şekillerde bir yüzeye yapıştırıyorsunuz ve Koç’unuz sizin için değerlendirmede bulunuyor.

Video ve ses kayıtları güzel bir motive aracı diye düşünüyorum. Öncelikle zihninizi rahat bırakmanız rahatlamanız sağlanıyor telkinlerle. Sonrasında hayal kurmaya yönlendiriliyorsunuz. Böylece hislerin iz, asıl istekleriniz veya gelecekte kendinizi, nerede olmak istediğinizi görüyorsunuz.

İlgi ve yeteneklerinizi, ne ile uğraşırken mutlu olduğunuzu farketmeniz sağlanıyor.  Farklı amaçlara sahip bölümlere geçtikçe farklı sorularınızın cevaplarınızı buluyorsunuz. Örneğin; iş başvuru süreci, mülakat vb. sıkıntılı süreçlerdir. Sağlıklı bir şekilde nasıl kontrol edebileceğiniz konusunda destek alabiliyorsunuz. 
Her bölümü doldurduğunuzda Danışman Koç’unuza gönderiyorsunuz. Kısa sürede size gelen cevap ile bölümleri yaparken farkına varamadığınız noktaları da farkediyorsunuz. Örneğin ben yaşadığım çelişkileri görmüştüm.


İnsparkus.com’u incelediğinizde de göreceğiniz gibi farklı paketler var bu sistemde; profesyonel, öğrenci ve gnçtrkcll olmak üzere, vizyon, konum, plan başlıkları altında. Kendinize uygun olan paketi veya paketleri satın alarak kariyeriniz ile ilgili kafanızdaki soru işaretlerini netleştirebilirsiniz. Üniversite seçme sürecinde olanlar içinde ayrıca faydalı olacağını düşünüyorum, ilgi ve yeteneklerinizi değerlendirip doğru bir bölüm seçmeniz konusunda destek alabilirsiniz.

4 yorum: